Adres Nasıl Yazılır? Örnek (Ev Adresi, İş Adresi)
Adres yazarken yanılgıya düşenler için örnek adres yazılışları ile bilgi veriyoruz. Siz de adres nasıl yazılır merak ediyorsanız aşağıdaki örnek adresleri inceleyebilirsiniz. Online platformlardan alışveriş yaparken ya da bir posta alacağınız zaman adres bilginizi doğru yazmanız gerekir. Aksi halde posta ya da kargo elinize geç ulaşır ya da hiç ulaşmaz.
Adres Yazarken Gerekli Bilgiler
Adres iş, ev, okul ya da dükkan gibi bir çok konumu gösteren yönergelerden oluşur. Eğer online alışveriş sitesinden alışveriş yapacak olursanız genelde size yönergeler ile yardımcı olunur. Adres yazarken gerekli olan bilgiler ise:
- Mahalle adı.
- Sokak adı.
- Cadde adı.
- Varsa bina adı, bina no, daire kapı no.
- İl ve İlçe bilgilerinin adreste yer alması gerekir.
Adres Nasıl Yazılır Örnek
Adres yazmanız gerekiyorsa ve örnek bir adrese ihtiyacınız varsa aşağıdaki adrese benzer bir şekilde kendi adresinizi yazabilirsiniz.
Adres nasıl yazılır örnekleri:
Ahmet Yılmaz
Konak Mahallesi
Atatürk Caddesi, Pembe apartmanı, No: 26 Daire: 3
veya
Ahmet Yılmaz
Konak Mahallesi
Atatürk cd, Gül apt, no: 15/8 şeklinde adresinizi yazabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda il ve ilçe bilgisi yazmanız da gerekebilir. Bu gibi durumlarda adres satırının en son kısmına Taksim/İstanbul gibi bir ekleme yapmalısınız.
Eğer çok katlı bir meskenin adresi verilecekse adres bilgisine kat ile ilgili bilgi de eklenmelidir.
# Son adımda ise gerekiyorsa posta kodu, ilçe, il adını ve ülke adını yazmalısınız. |
Posta kodu, dağıtım PTT ile yapılıyorsa gereklidir. Posta kodu yazılmazsa posta daha geç alıcıya iletilebilir. Örneğin milyonlarca kişinin yaşadığı İstanbul’da birden fazla aynı cadde ve mahalle ismi vardır.
Posta kodunuzu bilmiyorsanız http://postakodu.ptt.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.
İlçe adı ve semt adını yanlış yazmamaya dikkat edin. Semt adı zorunlu olmasa da ilçe adı zorunludur. Örneğin İstanbul/Şirinevler şeklinde adrese ekleme yapılması gerekir. Postaların ya da kargoların iletilmesi için İl adının kesinlikle yazılması gerekir.
Yurt için kargo ya da postalarda adres satırına “Türkiye” yazmasanız da sorun yaşamazsınız. Eğer adres yurt dışındaysa postanın gideceği ülke Türkçe olarak yazılmalıdır.
Ev Adresi Nasıl Yazılır?
Adres, bir kişinin ya da bir şirketin bulunduğu yerin detaylı bilgisi olarak yazılır. Genellikle, adresin ilk satırında bulunan kişi ya da şirketin adı, ikinci satırında ise bulunduğu ev ya da iş yerinin adresi yer alır. Ülkenin ve posta kodunun da yazılması önerilir. Örnek bir adres yazımı şöyle olabilir:
“John Doe
Fatih Sultan Mehmet, Balkan Cd. No:62, 34771
Ümraniye/İstanbul”